П`ятниця, 19.04.2024, 12:12
Сайт Старокостянтинівського міського методичного кабінету
Головна » 2015 » Січень » 6 » Мала академія наук України
12:10
Мала академія наук України
На старті юні науковці
 
      
  Традиційно в кінці грудня стартує Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Ось і цього року 22-23 грудня на базі Старокостянтинівського ліцею ім. М.С. Рудяка пройшов його перший етап., у якому взяли участь юні науковці із 7 загальноосвітніх навчальних закладів міста. На розгляд журі було подано 73 роботи у 42 секції 12 відділень МАН.
    У відкритті першого етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт взяла участь методист відділу «Мала академія наук» Хмельницького територіального відділення МАН України Кушнір Т.В.
    Найбільшою кількістю учасників були представлені: наукове ліцейне товариство «Пошук»- 28 учасників, наукове гімназійне товариство – 18 учасників, наукове товариство ЗОШ І-ІІІ ст.№1 -14 учасників. Від наукового осередку ЗОШ І-ІІІ ст. №7 було подано 4 роботи, а від ЗОШ І-ІІІ ст. №3, №6, №8 по 3 роботи.
    За результатами заочного оцінювання науково-дослідницьких робіт, контрольних робіт з базових дисциплін та захисту журі визначило 45 переможців, з яких 39 візьмуть участь у ІІ етапі конкурсу-захисту.
    Конкурсу – захисту передувала напружена робота юних науковців та наукових керівників. Це робота, яка вимагає тісної співпраці вчителя і учня, серйозної теоретичної, психологічної підготовки, творчості та натхнення і не передбачає матеріального заохочення. А тому займаються нею справжні ентузіасти, для яких важливі не нагороди і всілякі заохочення, а результати їх праці, які виражаються у зростанні їх вихованців як особистостей, здатних до наукового пошуку та самоутвердження, здатних відстоювати свою думку і самореалізуватися , а загалом стати конкурентоспроможними на ринку праці у майбутньому.
     У наш прагматичний час слова особливої вдячності і захоплення хочеться висловити справжнім ентузіастам науково-дослідницької роботи Шевчук Н.В., Прадун Т.П., Сенівій Л.В., Дармороз І.А., Начичко О.В., Плакидюк Г.О., Онсович А.Л., Кучерук Н.В., Кошубі О.В., Герасімюк К.П., Резніковій Н.О., Зарічній Н.В., Чернюк О.В.(наукове ліцейне товариство «Пошук» ліцею ім. М.С.Рудяка ), Мальованій Р.М., Проказюк Л.І., Поліщук С.О., Дидик І.І., Олійник Г.М., Троханчук А.С., Бельській Т.В., Шуляк О.О., Шевчуку О.В.(наукове товариство гімназії ім..Героя України С.М.Бондарчука), Грищенкові Г.М., Кравчуку В.В., Покотилюк В.В.(наукове товариство учнів ЗОШ І-ІІІ ст.. №1), Свірчук О.М., Слюсарчук А.О., Слюсарчуку Ю.О.(науковий осередок учнів ЗОШ І-ІІІ ст.. №7) і всім вчителям, яким небайдужа доля наших дітей, а за великим рахунком і доля нашої держави.
    У нас є привід пишатися розумними учнями, талановитими педагогами, але є і привід для глибокого аналізу результатів з тим, щоб жодна зірочка, яка засяла у стінах закладу не згасла, а яскраво засяяла на небосхилі міста, області, країни, щоб змогла реалізуватися в житті. Тож нехай учительська мудрість, талант, щирість і небайдужість запалюють ці зірки, створюючи яскраві сузір’я , а вдалий старт МАНівців забезпечить успішний життєвий шлях кожному з них.
       
Категорія: Інтелектуальні змагання | Переглядів: 559 | Додав: amawa
Пошук
Друзі сайту
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Підсумкові контрольні у 5-8 класах - це ...
Всього відповідей: 108
Категорії розділу
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024