Субота, 20.04.2024, 11:36
Сайт Старокостянтинівського міського методичного кабінету
Головна » 2014 » Березень » 11 » 200-річчя Шевченко Т. Г.
12:58
200-річчя Шевченко Т. Г.
Під Кобзаревою зорею



2014 року все прогресивне людство відзначає славну дату – 200-річчя з дня народження Т. Г . Шевченка. Не залишилася осторонь педагогічна та учнівська громада м. Старокостянтинова.
Так, 26 лютого на базі МЦДЮТ було проведено фестиваль читців поезії Т.Г. Шевченка.
У заході взяли участь учні усіх загальноосвітніх навчальних закладів та МЦДЮТ. Феєричне свято поетичного слова зачарувало журі, запрошених, глядачів. Хотілося б відмітити високу акторську майстерність читців, володіння основами художнього читання, творчу індивідуальність, культуру сценічної поведінки. 28 лютого у Старокостянтинівській гімназії відбулося засідання круглого столу «Шевченківський заповіт у контексті сьогодення», у якому взяли участь учителі-словесники та учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста. У вітальному слові, звертаючись до учасників заходу, начальник управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Н.М. Щербань зазначила, що поетичний здобуток, життєвий подвиг великого Кобзаря є тим чинником, що повинна об’єднує українську націю. Актуальними поза часом є духовні заповіти Т.Г. Шевченка. Учасники круглого столу підготували виступи, що акцентували увагу на загальнолюдських цінностях, відображених у творчості великого Кобзаря. Учасники круглого стола прийняли рекомендації засідання до усіх учасників навчального процесу.
Засідання круглого столу ще раз підтвердило думку, що ім’я Великого Кобзаря завжди з нами, а його спадщина вічно сприятиме формуванню духовних цінностей учнівської молоді, вихованню почуттів патріотизму та національної свідомості, любові до українського народу, його історії, рідної землі, родини, відновлення та вшанування національної пам’яті.
5 березня на базі Старокостянтинівського ліцею ім. М. С. Рудяка було проведено День відкритих дверей на кафедрі української мови та літератури, присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. Вчителі-словесники м. Старокостянтинова мали змогу побувати на уроці позакласного читання у 6-B класі, проведеного Герасімюк К.П., взяти участь у засіданні круглого столу, де вчителі закладу поділилися досвідом роботи з обдарованими дітьми та було презентовано роботи учнів-переможців обласного етапу конкурсу-захисту робіт МАН. На завершення педагоги відвідали презентацію виховного заходу «Мій Шевченко», де учні ліцею продемонстрували погляд покоління XXI століття на життя і творчість великого Кобзаря. Учасники заходу одностайно зазначили, що все побачене та почуте нікого не залишило байдужим, відзначивши високу педагогічну майстерність та організаторські здібності вчителів-словесників Старокостянтинівського ліцею ім. М. С. Рудяка.


Тематичні куточки «Живий Шевченко»

Шевченків «Кобзар» став синонімом сумління свого часу, бо сам автор зібрав у ньому кожну сльозинку, найменший стогін кріпака, а духовну велич і красу народу підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Старокостянтинівська гімназія готується до святкування 200-річного ювілею з дня народження Т.Г.Шевченка. Учні та вчителі беруть активну участь у відзначенні цього всенародного свята.
28 лютого 2014 року гімназисти та вчителі оформили тематичні куточки. Розумні, добрі очі Кобзаря дивляться на дітей у кожному класі. Білі крила вишитих рушників, безсмертні рядки поета, цікаві матеріали з його біографії, світлини, що розповідають про життя і творчість Шевченка, збірки та твори про нього – все говорить про глибоку повагу та щиру любов до пророка, поета, художника і духовного лідера – Т.Г.Шевченка. Із гордістю учні показують свої куточки, розповідають про їх створення. Знайомлячись із тематичними куточками, створеними дітьми, переконуємося, що Шевченко у кожного свій. Кобзарева струна не вмирає!


Методист методичного кабінету управління освіти Каменюк С. М.

Переглядів: 418 | Додав: EGA
Пошук
Друзі сайту
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Підсумкові контрольні у 5-8 класах - це ...
Всього відповідей: 108
Категорії розділу
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024