Субота, 20.04.2024, 04:37
Сайт Старокостянтинівського міського методичного кабінету
Головна » 2014 » Березень » 6 » Семінар директорів
18:33
Семінар директорів
Семінар директорів загальноосвітніх навчальних закладів міста
з впровадження інформаційно-комунікаційних технологій



  Відповідно до плану роботи методичного кабінету управління освіти на 2014 рік 5 березня у Старокостянтинівській гімназії відбувся міський семінар директорів загальноосвітніх навчальних закладів міста.
  Якщо сьогоднішня освіта і вимагає змін, то ці зміни починаються із визначення перспектив. Саме про це йшлося в ході семінару директорів шкіл Старокостянтинова, що відбувся в Старокостянтинівській гімназії. Цілком прагматична тема «Управлінська діяльність у формуванні інформаційно-комунікаційної компетентності учасників навчально-виховного процесу в умовах розвитку сучасного освітнього простору» відкрила цілу скарбницю перспективного вчительського досвіду.
  Семінар розпочався із змістовного виступу завідувача методичного кабінету Драчука А.В., в якому було окреслено перспективи розвитку закладів щодо впровадження єдиної освітньої мережі в регіоні.
Учасники семінару були вражені високим рівнем директора гімназії Боднар Л.М. в обізнаності щодо процесів інформатизації освітнього простору закладу, та її ініціативності в даній царині.
  У ході семінару було продемонстровано досягнення закладу в формуванні власного інформаційного простору через потужне використання Intеrnet-ресурсів. Беззаперечним новатором на цьому терені є Вапнічний С.Д., вчитель інформатики. Його філософсько-педагогічне бачення, практичні навики в поєднанні з любов’ю до учнів забезпечують стабільно високі показники рівня навченості та рівня вихованості учнів.
  Чи може поняття «творчість» стосуватися буденного уроку? Так! Якщо на цьому уроці використовуються сучасні комп’ютерні технології навчання. І це прозвучало у виступах Скорої Т.Г., керівника гімназійного наукового товариства, Троханчук А.С., вчителя історії, координатора Національного проекту «Відкритий світ» у гімназії, Горбаток Т.С., заступника директора з навчально-виховної роботи в початковій школі, Трубецької О.В., заступника директора гімназії з виховної роботи.
  Учасники семінару порушили питання матеріального та кадрового забезпечення інформатизації закладів освіти.
  Семінар об’єднав всіх учасників єдиною думкою,що лише творчими зусиллями, лише з поглядом у майбутнє можна творити простір закладу, в тому числі в інформаційній сфері, де кожному учаснику найдеться творча справа, де кожен може стати особистістю.

Переглядів: 412 | Додав: EGA
Пошук
Друзі сайту
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Підсумкові контрольні у 5-8 класах - це ...
Всього відповідей: 108
Категорії розділу
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024